Har du taget stilling til
Forskudsferie
I ferieloven er det beskrevet, at arbejdsgiver og arbejdstager kan aftale, at lønmodtageren kan afholde betalt ferie på et tidspunkt, hvor den endnu ikke er optjent.
Skulle en medarbejder ikke have sparet nok feriedage op til en ønsket ferie, kan du som arbejdsgiver derfor aftale med medarbejderen, at han/hun får ferie på forskud.
Medarbejdere har ikke krav på at få ferie på forskud, men det er en mulighed i den nye lovgivning. Det er dog helt op til den enkelte virksomhed at tage stilling til, om man vil benytte det og tilbyde sine medarbejdere muligheden.
Hvis virksomheden beslutter, at man ønsker at tilbyde medarbejderne forskudsferie, fungerer det ligesom et lån, hvor medarbejderen bruger feriedage, som endnu ikke er optjent under samtidighedsferien. Medarbejderen skal derefter afdrage sine allerede afholdte feriedage, og kan ikke få nye feriedage på kontoen, før forskudsferien er afdraget.
Overvejelser inden du tager stilling til forskudsferie
- Må alle typer af medarbejdere få ferie på forskud?
- Hvor længe skal en medarbejder have været ansat for at få ferie på forskud?
- Hvor mange feriedage må en medarbejder få i forskud?
- Kan dit lønsystem håndtere forskudsferie?
Tjekliste til aftale
Vi anbefaler, at en aftale om at tilbyde medarbejderne ferie på forskud udformes på skrift. For at hjælpe dig har vi lavet en tjekliste, som du kan bruge, når du indgår en skriftlig aftale med dine medarbejdere.
Brug denne tjekliste til aftale om forskudsferie.
Vil du vide mere om forskudsferie?
Læs vores artikel på Lessor Blog - Skal dine medarbejdere have mulighed for at holde forskudsferie?